Diktér SMS-beskeder på iPhone

Det er måske snart slut med tastefejl og sjov autokorrektur på iPhone. Nysgerrige pilfingre har fundet tegn på talegenkendelse bygget ind i det kommende iOS5.

Diktér SMS-beskeder på iPhone

”Hej skat, jeg har lige knaldet babysitteren.” – Det er snart slut med sådanne og andre fejlbeslåede SMS-beskeder på iPhone.

Det er i alt fald hvis vi skal tro websiden 9to5Mac, der har fundet spor på talegenkendelsesfunktion i den kommende opgradering af operativsystemet til iPhone, iOS5.

Funktionen er endnu ikke fuldt aktiveret, og Apple har angiveligt gjort hvad de kunne for at skjule den, men det forventes, at talegenkendelsen vil bruge teknologi fra firmaet Nuance Communications, der står bag det markedsledende talegenkendelsesprodukt Dragon Naturally Speaking. Nuance-teknologi licenseres til andre firmaer og bruges i mange andre produkter, deriblandt Siri-applikationen til iPhone. Apple købte Siri sidste år.

Det anslås at Apple stadigvæk forhandler kontraktvilkår og licensbetingelser med Nuance, og at det er derfor, at funktionen endnu ikke er aktiveret i iOS5 beta’en.

Apple iOS5 forventes lanceret til september sammen med den næste iPhone-model. Apple er i gang med at betateste softwaren, og har netop frigivet beta 5.

Flere artikler om iPhone

Siden vi bragte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 8/8/2011 fik historien nyt liv med en artikel omkring temaet US iPhone-brugere vil opgive sex for telefonen – Læs videre her. Se de seneste nyheder om emnet her.