Disse seks Apple-patenter fældede Samsung i patentkrigen

Zoom, multi-touch og ikoner er blandt årsagerne til, at Samsung er dømt til at betale seks milliarder kroner til Apple. Se hele listen her.

Disse seks Apple-patenter fældede Samsung i patentkrigen

Samsung vil ikke acceptere nederlaget i patentkrigen, men foreløbig er elektronikgiganten blevet dømt til at betale cirka seks milliarder kroner i erstatning til Apple.

Ifølge businessinsider.com drejede afgørelsen sig om seks Apple-patenter, som behandler alt fra fysisk design til brugerflade og funktioner.

Listen ser således ud:

1. Utility Patent 163: Zoom med dobbelttryk
Finten med at trykke to gange hurtigt efter hinanden for at zoome ind på et bestemt stykke tekst, som dermed bliver tilpasset skærmens bredde. Ifølge dommen har Samsung brudt dette patent med 12 telefoner.

2. Utility Patent 381: Bounce-back
Når man scroller ned i bunden af en app, og den ‘bouncer’ tilbage i en elastikagtig effekt. Ifølge dommen har Samsung brudt dette patent med 21 modeller.

3. Utility Patent 915: Multi-touch
Når telefonens touch-screen kan skelne mellem, om du betjener den med én eller to fingre. Ifølge dommen har Samsung brudt dette patent med 21 modeller.

4. Design Patent 087: iPhone-designet (hvid)
Apple har patent på den hvide iPhones form og design. Ifølge dommen har Samsung brudt dette patent med 21 modeller.

5. Design Patent 677: iPhone-designet (sort)
Se punkt nummer fire – bare i sort.

6. Design Patent 305: Hjemmeskærmens ikoner
Design og form i forhold til hjemmeskærmens ikoner. Ifølge dommen har Samsung brudt dette patent med 13 modeller.

Historien forstsætter

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. mobilsiden fortsatte fortællingen. 31/8/2012 publicerede redaktionen nyheden om Apple vil gøre Airplay uafhængig af Wi-Fi – Artiklen kan du læse her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om iPhone..