Drop smileys fra udlandet – det kan blive meget dyrt!

Bruger du smileys når du sms´er fra udlandet, kan det i nogle tilfælde mere end fordoble prisen.

Drop smileys fra udlandet – det kan blive meget dyrt!

Smileys og emoticons er for mange blevet en vane at bruge, når vi dagligt sender sms- og mms-beskeder til hinanden.

Emoticons er de små grafiske ikoner, der forestiller lagkager, telefoner, blomster, hjerter og meget andet. De bliver brugt flittigt i beskeder og på mange sociale medier.

Mange har et abonnement med fri sms og mms, og derfor er det nok de færreste der tænker over, at når man indsætter de små grafiske ikoner i en sms, så bliver den forvandlet til en mms, der er beregnet til at sende medieindhold.

Læs også: Slå data fra, inden du tager til udlandet [TIP]

Det betyder selvfølgelig ikke så meget hvis man har et abonnement, hvor prisen er den samme, uanset sms eller mms. Tager man derimod til udlandet er der andre regler, der kan gøre dine emoticon-vaner meget dyre.

Hos TDC koster en sms sendt fra et EU-land til Danmark 0,55 kroner, mens en mms koster fra 1,19 til 1,86 kroner. Uden for Europa koster en sms 2,50 kroner, mens en mms koster 10 kroner.

Det betyder med andre ord, at du i EU kan opleve en prisforskel fra sms til mms på 1,31 kroner, mens forskellen i den øvrige del af verden er på 7,50 kroner.

Tager du til USA og sender en kort besked med teksten ”Her i Californien er der 30 grader og masser af sol” så koster det 2,50 kroner. Vælger du at efterfølge din besked med en skinnende gul sol og en smiley bliver det til en mms, og prisen vil i stedet blive 10 kroner.

Læs også: EU ønsker at minimere roaming udgifter i udlandet

Hos Telia er prisforskellen lidt mindre. Her koster en sms sendt fra Tyskland 0,55 kroner og en mms 1,87 kroner. Fra AT&T i USA koster en sms 2,48 kroner mens en mms koster 4,20 kroner.

Det er altså værd at overveje, at lægge emoticon-vanerne på is så længe man opholder sig i udlandet.