Dropbox konkurrent er på vej – Google Drive

Dropbox er nok den mest populære tjeneste hvad angår ”harddisk i skyen”, i næste uge kommer Google Drive.

Dropbox konkurrent er på vej – Google Drive

The Next Web (TNW) har fået op snuset nye oplysninger omkring Googles konkurrent til Dropbox.

Ifølge hjemmesiden har de fået et tip, og et skærmbillede fra en Google partner. Billedet viser tydeligvis at Google Drive er en realitet.

Oplysninger er ikke mange, men vigtigst af alt får man, som Google Drive bruger, fra starten af 5GB gratis lager i skyen.

Til sammenligning tilbyder Dropbox dig ”kun” 2GB gratis lagerplads, men dog med muligheden for at tjene op til 20GB plads, ved at invitere venner til at bruge tjenesten.

Sammen med de tilsendte oplysninger, bliver der også nævnt at Google drive vil fungere på adskillige platforme fra starten af, blandt andet Windows, Mac, Android og iOS.

Google Drive - Windows
Google Drive til Windows

Klar til start

Tilsyneladende ligger det hele klar til start, ifølge TNW så er oplysningerne ikke havnet hos dem ved et tilfælde. Oplysningerne kommer nemlig fra en Google partner, og det er ikke unormalt at udvalgte partnere modtager en forsmag på nye systemer inden lanceringen.

Applikationerne til Google Drive skulle ifølge Techcrunch også være klar til brug, skribenten John Biggs skulle selv have downloadet Google Drive programmet til OS X. Ifølge ham kan det startes op, men der er endnu ikke mulighed for at få forbindelse til nogen servere endnu.

Efter han loggede ind på tjenesten via sin Gmail fik han dog denne fejlmeddelelse: ”Google Drive is not yet enabled for your account.”

Alle oplysninger peger i retning af en realisering af Google Drive, og de seneste peger imod en lancering i næste uge. Hvilken dag det bliver, er endnu uvist dog gætter de fleste sider på onsdag eller torsdag.

Google Drive - OS X
Fejlmeddelelse fra Google Drive til OS X