Du bliver ikke medejer af Andelsmobil

Der loves medejerskab af Andelsmobil, men virkeligheden er en anden. I baggrunden står blandt andet TDC og kunderne bliver ikke medejere.

Du bliver ikke medejer af Andelsmobil

Når Andelsmobil skriver “…er ejet af medlemmerne” og “…du er medejer og får del i overskuddet“, er det reelt blot ord. I selskabets vedtægter står nemlig intet om, at man ejer teleselskabet. Det skriver Børsen.

I virkeligheden køres Andelsmobil gennem Company Mobile, der også leverer telefonplatform til Unotel, Happii Mobil, CoolTel og en række andre. I ejerkredsen hos Company Mobile sidder TDC med 20 procent af aktierne. CVR-nummeret bag Andelsmobil tilhører da også Company Mobile.

Kritikken vælter ned over selskabet

– “Hvis selskabet bilder folk ind, at man bliver medejer af et teleselskab, svarer det til, at man skulle blive medejer af et mejeri ved at købe en liter mælk i Brugsen”, siger direktør i Strand Consult, John Strand, til Børsen.

Torben Rune fra Netplan følger samme linje.

– “Man skal ikke lokke med at blive medejer, hvis man ikke bliver det”, siger han.

På mødestedet for mobilinteresserede, Mobildebat.dk, er debatten også godt i gang. Udover de forholdsvis høje priser, undrer debattørerne sig ligeledes over andelsstrukturen.

Indskud er lig med stemmeret

Stifteren af Andelsmobil Henrik Stech erkender, at vedtægterne nok burde have været på hjemmesiden, og forklarer “ejerskabet” således:

 – “Man bliver medlem af Andelsmobil, men det er rigtigt, at selve telefondelen ligger i Company Mobile. Man kan sige, at teledelen ligger ved siden af foreningen”, siger han til avisen.

Skulle Andelsmobil give overskud udbetales det som ekstra taletid til kunderne. For sit indskud får man stemmeret til generalforsamlingen.

Læs også…
Debat om Andelsmobil
Nu kan du blive medejer af dit mobilselskab