Du kan ikke stole på din mobils vækkeur

Om du bliver vækket til tiden, afhænger i høj grad af din mobiltelefon. Men der er kun ganske få mobilers vækkeur, som vækker dig, uanset om telefonen er tændt eller slukket.

Du kan ikke stole på din mobils vækkeur

I dag har langt de fleste skilt sig af med diverse clockradioer og analoge vækkeure, og sætter i stedet al deres lid til mobilen, når de skal op til tiden.

Derfor kan det være godt at vide, at man ikke altid kan stole på alarmen i mobiltelefonen, hvis mobilen er slukket. Evnen til få alarmen til at lyde, selvom mobilen er slukket, er nemlig efterhånden sjælden.

Dengang hvor de fleste af os rendte rundt med Nokia-mobiler var det en selvfølge, at alarmen lød – uanset hvad.

Men sådan er det ikke længere. Eller det vil sige – det er det – hvis du har en Nokia. Men ellers ikke.

Udviklingen går baglæns

Har du en ældre Sony Ericsson-model, som for eksempel en C905, kan du stole på din alarm. Hvis mobilen er slukket tænder den, for at alarmere dig.

Men lige på dette punkt er Sony Ericsson-mobilerne blevet mindre avancerede med årene. I dag kan hverken Sony Ericsson Xperia X10, eller de nye Xperia Arc og Xperia Play vågne op for at afgive alarmen.

Skiftet synes at være sket, efter Sony Ericsson gik fra at have deres eget styresystem på mobilerne, til at anvende Android-systemet.

Mobilsiden.dk har også testet en lang række andre Android-mobiler, og ingen af dem formår at sætte alarmen igang, hvis mobilen er slukket.

Heller ikke Apple iPhone er i stand til at vække dig, hvis den er slukket. Til gengæld afgiver iPhone alarmen, når den tændes igen – men det kan man jo ikke bruge til så meget, hvis man allerede har sovet over sig.

Nokia vækker dig

Faktisk er Nokia-mobiler i dag, som for 15 år siden, de eneste, der i alle deres modeller har funktionen.

Uanset om du har en Nokia 3310, eller den helt nye Nokia N8, bliver du altså vækket, selvom mobilen er løbet tør for strøm i nattens løb, eller du har slukket den for at spare på batteriet.

Har du en Nokia-mobil er der altså ingen undskyldning for at sove over sig.

Læs også:
– iPhone-folket sov for længe