Du vil “Synes godt om” de nye video-reklamer fra Facebook

De berygtede video-reklamer fra den sociale netværksgigant er hverken påtvungne eller forstyrrende

Du vil “Synes godt om” de nye video-reklamer fra Facebook

Så sent som igår florerede der rygter om, at Facebook nu ville indføre selv-afspillende video-reklamer, der desuden var påtvungen

Nu har Facebook, i en pressemeddelelse, bekræftet, at de begynder udrulningen af videoreklamer i denne uge. 

Facebook udtaler også, at de har arbejdet på muligheden for bedre interageren med video siden September. 

Noget var der om sagen
Giganten bekræfter, at der i første omgang vil blive reklameret for filmen “Divergent”, dog på en anden måde end rygterne antydede. Reklamen vil automatisk begynde afspilningen, når den dukker op i nyhedsstrømmen. Videoen overtager dog ikke skærmen, og tvinger dig altså ikke til noget som helst. 

Dog frihed til at vælge
Du kan scrolle forbi, hvis ikke du er interesseret, for videoen forstyrrer ikke. Den er nemlig lydløs i første omgang. Ønsker du at se den allerede igangværende video, trykker du på den. Med et åbner videoen i “full screen” og slå automatisk lyden til. Du kan til hver en tid afslutte når du ønsker. 

Når videoen er slut, vil der dukke et par andre klip op, som kunne have interesse. Nøjagtig som vi kender det fra Youtube. Facebook påpeger desuden også, at video-reklamerne der afspilles, på forhånd er downloadet over Wifi. Denne løsning vil altså ikke bruge noget data, som kan have uønsket omkostninger for dig. 

Meget kan siges om reklamer generelt, men når implementeringen ellers er gennemført som her, så kunne det godt blive interessant. 

Ønsker du desuden at se funktionen i aktion, kan du finde videoen via linket her.