Endnu en mobil priskrig under opsejling

Mobilselskaberne har kæmpe forventninger til mobilt bredbånd. Ekspert forudser priskrig.

Endnu en mobil priskrig under opsejling

I går kunne Børsen fortælle, at TDC sætter alt ind efter førstepladsen på mobilt bredbåndsmarkedet. Men det er ikke kun TDC, som har høje forventninger til det nye marked.

Telia vil have over en fjerdedel af markedet, Telenor, med Sonofon og Cybercity, vil ligge på samme niveau, mens 3 ikke vil nøjes med 25 procent og TDC vil have 40 procent. Det ender op på over 120 procent, fortæller Børsen.

Forventningerne er altså for høje i forhold til, at alle kan være tilfredse.

John Strand, direktør for Strand Consult, fortæller til avisen, at det vil udløse en priskrig mellem de fire mobilselskaber.

Her stiller TDC, Telenor og 3 sig dog uenige. Ifølge dem vil konkurrencen om markedsandele foregå på flere forskellige kampmarker – blandt andet netværksdækning, kvalitet og sammenfletninger med ADSL-produkter.

Både Telenor med Cybercity i bagagen og TDC, som er markedsledende på ADSL-markedet, vil bruge deres eksisterende ADSL-produkter i kampen om mobilt bredbånd. 3 fokuserer i højere grad på dækning og kvalitet.

Telia har til gengæld allerede foretaget prisreduceringer, så banen er kridtet op. Nu er det bare et spørgsmål om, hvilke våben der kommer i spil.

Seneste tilføjelse til historien

Her følger vi op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden har bragt sagen videre. 20/6/2008 fulgte vi op med en artikel med temaet Planer om udryddelse af de små teleselskaberKlik her for fortsættelsen.. Du finder seneste nyt her.