Er iOS 5 til iPhone og iPad lige om hjørnet?

Apple er i fuld gang med at teste en kommende version 5.0 af sin iOS-platform til iPhone, iPad og iPod Touch.

Er iOS 5 til iPhone og iPad lige om hjørnet?

Der er udbredt forventning om, at Apple afslører eller ligefrem lancerer næste store version af sit operativsystem til firmaets håndholdte gadgets, iOS 5 på sin udviklerkonference, der løber af stablen fra den 6. til den 10. juni i San Francisco.

Nu er det blevet bekræftet, at Apple selv tester det kommende operativsystem med tredjepartsapplikationer. iOS 5 er nemlig dukket op i fejlrapporter til applikationen FutureTap.

Fejlen relaterer til den måde, hvorpå Apples håndholdte enheder arbejder med kort og lokationsdata, hvilket indikerer, at Steve Jobs & Co. har foretaget ændringer på området.

En hurtig sammenligning mellem kortapplikationen i iPhone og tilsvarende Android-mobiler afslører da også, at Apple er blevet overhalet indenom og trænger til at levere bedre funktionalitet for at kunne følge med Google. 

iOS 5 fokuserer på skyen

Det forventes at Apple vil bruge iOS 5 og udviklerkonferencen til at lancer en række nye cloud-baserede tjenester, så du kan udveksle og synkronisere indhold og data på dine håndholdte enheder uden nødvendigvis at skulle koble dem til din computer via et USB-kabel.

Det har i lang tid været rygtet, at Apple vil tilbyde musik i skyen, så du har adgang til hele din musiksamling, også selvom du måske ikke har plads til alle dataene på den fysiske lagerplads.

Flere medier har rapporteret, at Apple ikke vil benytte udviklerkonferencen til at lancere den næste iPhone, men at eventen udelukkende vil fokusere på software.

iPhone 5 vil angiveligt blive lanceret senere på året, nemlig til september, hvor Apple traditionelt lancerer nye iPods og større opdateringer til iTunes-programmet.

Efterfølgende om sagen

Der blev stadig hvisket i krogene. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 27/4/2011 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med en artikel der drejer sig om Hvid iPhone 4 skabte stor forvirring – Du læser den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..