Ericsson klar med bedre Turbo 3G og mobil-tv

Ericsson vil have Turbo 3G og mobil-tv ud i alle mobiltelefoner.

Ericsson klar med bedre Turbo 3G og mobil-tv

Elektronikgigaten Ericsson, som blandt andet har egen mobilproducent i samarbejde med Sony, vil have flere mobiltelefoner med Turbo 3G og mobil-tv. Det har selskabet netop offentliggjort.

Derfor har Ericsson udviklet en ny mobilplatform, som skal bruges af Sony Ericsson, men også mange andre mobilproducenter.

Den nye platform hedder U335, og skal ifølge Ericsson udbrede Turbo 3G til mid-range mobiltelefoner, fordi det i dag næsten kun er de dyreste modeller på markedet, der understøtter det.

Men U335 er også fremtidssikret. I dag er Turbo 3G dagligdagsbetegnelsen for HSDPA, men en anden standard HSUPA er også på vej med endnu hurtigere 3G-hastigheder. HSUPA er ikke udbredt endnu, men Ericsson regner med, at det vil blive lanceret i løbet af næste år.

U335 understøtter både HSDPA og HSUPA.

Muligheden for de høje hastigheder skal udnyttes via mobil-tv, så Ericsson har inkluderet standarderne MBMS og DVB-H. Ericsson støtter selv MBMS, men EU og Nokia er til gengæld tilhængere af DVB-H.

De første mobiltelefoner med U335 kommer allerede i løbet af første halvdel af 2008.

Efterfølgende om emnet

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 14/9/2007 gik vi videre og publicerede en artikel der drejer sig om Rygter: To nye – skuffende – mobiler fra Motorola – Læs den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..