EU kan tvinge Flash ind på iPhone

Apple skal ikke forvente at kunne holde Flash ude af deres produkter i al evighed.

EU kan tvinge Flash ind på iPhone

Apple har stædigt holdt fast i, at Adobe Flash, som er markedets mest udbredte teknologi til at vise interaktivt indhold på internettet, intet har at gøre på iPhone og iPad. Men det kan EU måske lave om på.

I notatet “The Digital Agenda” står der, at EU-kommissionen skal fremme konkurrence og oveveje, hvilke mulige tiltag der kan tages, for ikke at store teknologivirksomheder, udelukker andre virksomheder fra forskellige teknologier. Det skriver Mobil.se.

Om nogle, må netop Apple betegnes som en “betydelig teknologi-virksomhed” og derfor kan de blive berørt af EU’s tiltag, da de f.eks. ikke tillader teknikken Flash på iPhone og iPad.

Apple hævder som forsvar, at de ikke har nogen konkurrencemæssig fordel i forhold til Adobe Flash, da udviklerne i stedet kan benytte den alternative teknologi HTML 5, som ikke genererer indtægter til Apple.

Det er IT-kommisær Neelie Kroes der har arbejdet med tiltaget “The Digital Agenda”. Hun er kendt for ikke at være bage for store amerikanske firmaer. Det var gennem hendes arbejde, at Microsoft blev tvunget til at indføre frit browser-valg for brugerne af Windows.

Kilde: Mobil.se

Mere nyt i sagen

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 12/7/2010 publicerede redaktionen en artikel med temaet Duel: Hvem har den bedste skærm? Samsung Wave eller iPhone 3GSKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.