EU til teleselskaber: Sæt prisen ned

Hvis ikke de europæiske teleselskaber senest 1. juli 2014 sætter priserne ned, vil EU tvinge dem.

EU til teleselskaber: Sæt prisen ned

Udlandstelefoni i Europa skal være billigere, og på sigt skal det koste det samme at foretage et udenrigsopkald i Europa, som det koster at ringe lokalt i Danmark.

EUs digitalkommissær har lavet et udkast til fremtidens telelovgivning i Europa, som blandt andet indeholder regulering af priserne, såfremt teleselskaberne ikke selv retter ind, skriver DR Nyheder, som har fået indsigt i lovudkastet.

Med den nye lov skal det koste det samme, at foretage taleopkald eller bruge data i hele Europa, uden at forbrugerne bliver pålagt høje roamingpriser.

Teleselskaberne bliver forpligtiget til at tilbyde mindst ét abonnement, hvor prisen er den samme i hjemlandet og resten af Europa.

– ”Hvis de ikke selv har fundet ud af det inden for et år, så vil vi fremsætte en lovgivning, som ganske enkelt skal gør op med de ågerpriser, som bliver taget på både dataoverførsel, men også mobiltelefoni,” siger Jens Rohde, der er venstres medlem af Europa-Parlamentet og næstformand i Europa-Parlamentets Industriudvalg til DR Nyheder.

Redaktionen har mere til historien

Redaktionen kunne ikke gøre andet end at følge op på fortællingen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 7/7/2013 gik vi videre med en artikel omkring emnet Sådan slår du dataroaming fra på mobilen – Artiklen kan læses her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.