Europa volder Apple problemer

Apples eksklusiv-strategi er ved at falde til jorden. Financial Times mener producenten har undervurderet det europæiske marked.

Europa volder Apple problemer

De europæiske konkurrencemyndigheder er i gang med at spænde ben for Apple. Dertil kommer private og almindelige forretninger, der importerer iPhone udenom officielle kanaler.

Det er ikke mange dage siden, at de tyske domstole gik i kødet på Apple – også i Frankrig har den været gal.

Ifølge Financial Times, så viser de domme Apple har fået, at de har undervurderet, hvor svært det er at komme ind på det europæiske marked, skriver Computerworld.

End ikke i et land som Danmark, kan Apple få det som de vil. Vi har godt nok ingen regler om, at man ikke må binde telefoner til en bestemt udbyder, men her i landet skal telefonen låses op allerede efter et halvt år. Andre steder er telefonen låst i to år.

Ifølge Financial Times er Apples problemer i Europa kun kortsigtede, da de på længere sigt vil se sig tvunget til at åbne iPhonen helt.

Flere nyheder i sagen

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden gik et skridt videre. d. 23/11/2007 fulgte vi historien op med et indlæg med tematikken Apple overvåger iPhone-ejere – Historien finder du her. Læs også seneste nyt om emnet her..