F-Secure advarer mod brug af Siri

Apples Siri-funktion bør ikke anvendes i virksomheder. Et sikkerhedsfirma advarer nu mod brug af tjenesten.

F-Secure advarer mod brug af Siri

Den digitale assistent Siri, der på iPhone 4S kan give svar på alt mellem himmel og jord, er uegnet til brug i virksomheder, skriver Comon.dk.

Meldingen kommer fra sikkerhedsfirmaet F-Secure, der i kølvandet på at IBM har bandlyst Siri i deres organisation, udsteder en direkte advarsel mod tjenesten.

Bekymringen går på, at optagelsen af din stemme, navne på personer i adressebogen, kalenderaftaler m.v. sendes til Apple, når Siri anvendes.

Apple oplyser ikke brugerne om, hvor længe informationerne bliver gemt på serverne, og hvem der har adgang til dem.

F-Secure mener, at hackere kan få fat i data fra Siri, og bruge dem til at skabe en meget komplet profil af brugeren. Sikkerhedsfirmaet finder det også bekymrende, at Apple gennem Siri kan få adgang til data fra konkurrenterne.

Siri har hidtil kun fungeret på iPhone 4S. Men fra efteråret vil hun også komme med talehjælp om alt muligt, til brugere af Den Nye iPad. Det sker, når iOS 6 frigives.

 
Læs også:
Biler på vej med indbygget Siri
Siri indtager iPad
Tip: Sådan gør du iPhone 4S Siri-sikker
Mand synger duet med Siri

Flere nyheder i sagen

Det tog ikke lang tid, temaet taget i betragtning, inden der kom nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Allerede d. 13/6/2012 kørte vi en opfølgning med en artikel omkring emnet HTC på indkøb: Har købt S3 Graphics – Historien bringes videre her. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.