Få mobilbrugere suger hele mobilnet-kapaciteten

Et fåtal af verdens mobilbrugere optager omkring 90 procent af den samlede båndbredde på mobilnettet:

Få mobilbrugere suger hele mobilnet-kapaciteten

Belastningen på mobilnettet er blevet enorm de seneste par år, hvor smartphones og mobilt bredbånd er blevet hver mands eje.

Det britiske mobilteknologiselskab Arieso, der rådgiver mobilselskaber, har analyseret forbruget på mobilnettet.

Meget overraskende viser det sig, at omkring 10 procent af brugerne optager 90 procent, af den totale båndbredde.

Arieso har lavet undersøgelsen ved, at følge 1,1 millioner brugere over 24 timer i november 2011.

Undersøgelsen viser at 64 procent af de største forbrugere arbejder på mobilnettet via en bærbar computer. De resterende af de tunge brugere, anvender en smartphone og i få tilfælde en iPad.

Det kan ikke med sikkerhed siges, hvem der er blandt de få tunge brugere, men det antages, at det drejer sig om erhvervsfolk og personer, der ser meget film over nettet.

Ariesos undersøgelse viser også, at brugere med en iPhone 4S bruger 276 procent flere data end det var tilfældet med iPhone 3G. Det er især programmet Siri, der er den store synder, og muligheden for via iTunus, at gemme og lytte til musik fra centrale servere, skriver Business.dk.

Teleselskaberne arbejder derfor på, at udvikle nye prismodeller, der skal gøre det dyrere, for de tunge brugere, at bibeholde deres høje forbrug.

Opfølgning på sagen

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 9/1/2012 fulgte vi historien op med artiklen om Lenovo laver Android-tv – Nyheden kan læses her. Få også seneste nyt om sagen her..