Fængslerne fyldt med ulovlige mobiltelefoner

De danske fængsler er fyldt med mobiltelefoner, selvom det er ulovligt for de indsatte at være i besiddelse af telefoner.

Fængslerne fyldt med ulovlige mobiltelefoner

De indsatte i de danske fængsler må ikke have mobiltelefoner, da de så har mulighed for at foretage kriminelle handlinger og påvirke vidner, selvom de sidder i fængsel.

Men selvom det ikke er tilladt, at have mobiltelefon i fængslerne, så er de danske fængsler alligevel fyldt med mobiltelefoner endda også i de lukkede fængsler. Det skriver dr.dk.

DR Nyheder har foretaget en rundringning, som viser alle de lukkede og sikre fængsler, hvor bande- og rockermedlemmer sidder, også har problemer med der smugles mobiler ind.

I 2011 blev der konfiskeret 637 i de lukkede fængsler i Danmark.

Der er også ofte bid når der laves razzia, og flere af de konfiskerede telefoner blev fundet i Vestre Fængsel.

-”Vi har en stor forpligtigelse til at sikre, at de ikke har mobiltelefoner til at forpurre efterforskningen,” siger Pernille Tonnesen, vagtchef i Vestre Fængsel, til DR Nyder.

I alt blev der fundet mere end 2.200 mobiltelefoner i de danske fængsler sidste år.

Mere om temaet

Vores redaktion har fulgt sagen og her er de seneste opdateringer. mobilsiden gik videre med historien. 25/5/2012 kørte vi et indlæg omkring emnet Skrappe regler om mobiltelefoner i fængsler – Historien kan du læse her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..