Falske iPhone “audioplayer” sælges via Den Blå Avis

Politiet melder om mange henvendelser fra uheldige nordjyder, der har købt falske iPhone 5

Falske iPhone “audioplayer” sælges via Den Blå Avis

Indtil nu har vi ikke set et reelt bud på en smartphone i lavprisklassen fra tech-virksomheden Apple. Ønsker man alligevel af købe sig en, må man betale prisen. 

Der er dog også mange, som istedet erhverver sig sidste års model brugt, men det kan have sin pris. Det må flere nordjyder nu sande, efter at være ofre for salg af falske iPhone 5 gennem handelsportalen Den Blå Avis. Det skriver Nordjyske.dk

Nordjyllands Politi har fået op imod 15 anmeldelser fra købere, som ville ønske at de havde undersøgt mobilen nærmere. 

Tydelige tegn pakket pænt ind
Krejlerne har tilsyneladende lokket køberne med troværdige priser på 3-4.000 kr., som så efterfølgende aftaler et sted hvor selve handlen skal finde sted. 

“Det har blandt andet været på en banegård eller en tankstation, hvor køberen får telefonen i almindelig indpakning ligesom en rigtig telefon” siger politikommisær Frederik Vedel Möller.

Der er altså tale om falske mobiler, som overhovedet ikke kan det samme som en rigtig iPhone 5. 

Frederik Wedel siger desuden at “Der er hovedsagligt tale om hvide telefoner, og modsat de ægte iPhones, så står der ”audioplayer” bagpå. Knappen på siden til at slå lyd til og fra med sidder skævt og går trægt. Og så er kopien lettere, end den ægte vare”

Er man på jagt efter en brugt iPhone, er der altså god grund til at være ekstra opmærksom i disse tider. 

Redaktionen har mere i sagen

Meget er sket siden vi publicerede artiklen. mobilsiden gik videre med sagen. 13/12/2013 fulgte redaktionen op med historien; Fredags-humor: Her er 3 vilde cases til din iPhone – Læs fortsættelsen her. Læs også seneste nyt om emnet her.