Flyselskaber vil spare CO2 med tablets

Flere og flere flyselskaber erstatter skærmen i flysædet med tablets. Det hjælper på flyets vægt og CO2-udslip.

Flyselskaber vil spare CO2 med tablets

Kedsomheden i flyene slås ihjel med iPads som underholdning fremfor de skærme der normalt findes i ryggen på flysædet foran.

Flyselskaber som australske Qantas og Virgin Australia, samt Singapore Airlines har iPads til passagerne.

– Et fly med Android underholdning

Grunden til dette er vægten, da 200 iPads vejer mindre end den almindelige ”underholdningsboks” i flysæderne. mOg der er ifølge Bloomberg BusinessWeek tale om en stor besparelse.

I Lufthansas A380-fly skal underholdningssystemets vægt tælles i ton, men hvis de 526 passagerer flyet kan holde, får en iPad i stedet, kan der spares omkring 60 procent af denne vægt. Det skriver Politiken.dk.

Vægtbesparelse betyder mindre brændstofforbrug, færre omkostninger og bedre miljø.

Dette er også grunden til flere flyselskaber den seneste tid har eksperimenteret med at leje iPads ud til passagerer, for priser mellem 60 og 100 kroner pr. flyvning. Og nu tages skridtet altså videre af nogle flyselskaber.

Opdatering:

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 25/7/2012 fortsatte vi fortællingen med en nyhedsartikel med fokus på Det skriver medierne om mobil i dag – onsdag – Den videre historie om temaet finder du her. Få også seneste nyt i sagen her.