Focal klar med computer og iPod højttalere

God lyd og smart design behøver ikke være uforenelige indenfor aktive højttalere.

Focal klar med computer og iPod højttalere

Franske Focal er mest kendt for den gode lyd i deres mellemklasse og highend højttalere, men nu følger de trenden, og lancerer aktive højttalere til computer og iPod.

Men selvom designet er smart, har største fokus været lyden hos Focals design team.

Focal XS indeholder en iPod dock, tilslutning til computer, fjernbetjening, og et sæt højttalere med en subwoofer. Med andre ord en kompetent pakke. Designet er lavet for at give ultimativ lyd på dit skrivebord i en arbejdssituation.

Teknisk set indeholder Focal XS en USB dac og 2x30w forstærker til sidesystemerne, og 70w til subwooferen. Endvidere er der en 3,5mm jack indgang. Satellit-højttalerne står på en aluminiumsstander.

Focal XS integrerer perfekt med både Mac og PC, og der er intet behov for selv at installere drivere for at få det til at virke. Focal har med XS systemet tilstræbt en naturlig og letflydende gengivelse, som samtidig er yderst dynamisk. De små fronter, sikrer en uhørt præcis punktgengivelse, mens subben tilfører den nødvendige tyngde og autoritet.

Selvom Focal XS systemet er kompakt, kan det således spille mange rum op, hvilket er grunden til der medfølger fjernbetjening, for let justering af systemet, selv over afstand.

Fjernbetjeningen kan også kontrollere iPod, og samtidig med at iPod lades op, kan der laves ITunes synkronisering fuldautomatisk. Der medfølger adaptorer til 8 forskellige typer iPod og iPhone, og Focal XS virker med både Mac og PC.

Prisen på et komplet Focal XS system er 3.695 kroner.

Kilde: hififreaks.dk