Forbrugerombudsmanden kræver stop for 4G-markedsføring af iPad

Apple skal stoppe 4G-markedsføring af The new iPad, lyder kravet fra Forbrugerombudsmanden, der nu går ind i iPad-sagen.

Forbrugerombudsmanden kræver stop for 4G-markedsføring af iPad

Den populære iPad skaber fortsat problemer for producenten selv.

Apple kan se frem til at modtage et brev fra Forbrugerombudsmanden, der ikke mener det er i orden, når Apple markedsfører The new iPad i Danmark, som et 4G LTE produkt, side om side med logoer fra de danske teleselskaber.

– ”Forbrugerombudsmanden har set den måde hvorpå Apple markedsfører den nye iPad, hvor der angiveligt skulle være adgang til 4G. Umiddelbart lyder dette som om det ikke er helt korrekt. Derfor har han bedt Apple rette deres website til, hvis det ikke er rigtigt det der står,” siger Tina Morell, chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden til Mobilsiden.dk.

LYT: Hør interviewet med Tina Morell…

Siden den 23. marts hvor The new iPad kom til salg i Danmark, har Apple brugt 4G LTE betegnelsen, selvom iPad’en ikke kan anvendes på 4G LTE nettet her i landet.

Det fik på Mobilsiden.dk, teleekspert John Strand, Telias direktør Søren Abildgaard og Forbrugerrådets chefkonsulent Martin Salamon, til at kalde Apples markedsføring for vildledende.

Uenighed kan sende sagen ud af Danmark

Apple har nu fået fire uger til at besvare henvendelsen fra Forbrugerombudsmanden.

Hvis Apple erklærer sig uenig, og selv mener markedsføringen sker korrekt, skal sagen overgives til de irske myndigheder, da Apple er registeret i Irland. I yderste konsekvens kan iPad-sagen ende ved EU-Kommissionen, der kan idømme Apple en bøde.

Tina Morell siger videre, at det kan ”tage sin tid”, inden sagen omkring markedsføringen af The new iPad er afsluttet.

Apple er også kommet i klemme i en tilsvarende sag i Australien, og også de norske forbrugermyndigheder, overvejer en henvendelse til Apple.

Det er ikke lykkedes for Mobilsiden.dk, at få en kommentar fra Apple.
 

Læs også:
– Vildledende markedsføring af The new iPad
– Forbrugerrådet: Apple skal fjerne 4G-betegnelsen fra ny iPad
Telia er røget i iPad 4G-fælden

Opfølgning på sagen

Her følger vi op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. Efterfølgende d. 27/3/2012 bragte vi nyheden om Se trylletricks med den nye iPad – Læs fortsættelsen her. Se også de seneste nyheder om emnet her.