Forening presser forældre til at erstatte iPads

Der er ingen klare regler for om forældre skal erstatte beskadigede iPads fra skolen – eller det er kommunens ansvar.

Forening presser forældre til at erstatte iPads

Foreningen Skole og Forældre får flere henvendelser fra forældre, som har fået at vide af skolen, at det er deres ansvar, hvis den iPad børnene har fået udleveret går i stykker på den ene eller anden måde. Det skriver Ekstra Bladet.

Kladdehæfterne og bøgerne, som hidtil har præget skoletasken har skolen i størstedelen af tilfældene selv hæftet for, da Ombudsmanden tidligere har besluttet, at hvis barnet har opført sig, som man må forvente af børn på den alder, så er det ikke forældrenes ansvar at erstatte bøgerne. Men med iPad’ens indtog kan regningen risikere at ende hos forældrene, selvom det er skolens iPad.

 – ”Vi får henvendelser fra forældre, som har fået at vide, at de skal huske, at det er deres forsikring, der skal betale, hvis der sker noget med deres børns iPads. Det mener vi ikke, kan være rigtigt,” siger Mette With Hagensen, formand i Foreningen Skole og Forældre til Ekstra Bladet.

Der er dog ikke faldet nogen afgørelser fra Ombudsmanden om, hvad der skal ske når iPads eller andre tablets går i stykker.

Kommunernes Landsforening har endnu ikke taget stilling til, hvilke regler der skal gælde da det handler om en konkret vurdering. Derfor kan det også være op til den enkelte kommune at lægge deres egen politik.

Opdatering:

Vores redaktion har fulgt op på historien. mobilsiden gik videre med historien. 29/8/2013 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med artiklen Apple lancerer ny iPad 10. september? – Nyheden kan læses her. Du finder seneste nyt her.