Forsikringsselskaber: Flere gamle iPhones meldes stjålet

De danske forsikringsselskaber melder, at de oplever en markant stigning af stjålne eller defekte iPhones efter lanceringen af iPhone 5.

Forsikringsselskaber: Flere gamle iPhones meldes stjålet

Flere af de store danske forsikringsselskaber har siden lanceringen af iPhone 5 oplevet en markant stigning i anmeldelser af stjålne eller defekte iPhones.

Forsikringsselskabet Codan mærker en lille tendens, men stigningen er mere drastisk hos Alka Forsikring og Topdanmark. Det skriver dr.dk.

 – ”Efter at den nye iPhone 5 blev lanceret, har vi oplevet en stigning på 62 procent af enten stjålne eller tilskadekomne iPhone. Det er en markant stigning,” siger kommunikationschef i Alka Forsikring, Lise Agerley, til DR Nyheder.

Alka har sammenlignet med perioden op til, mens Topdanmark har sammenlignet med samme kvartal sidste år. Men de får også en forskel på omkring 60 procent.

Lise Agerley fra Alka Forsikring er heller ikke i tvivl om, at en stor del af stigningen dækker over forsikringssvindel.

 – ”Jeg siger ikke, at alle svindler, men der er helt klart tale om svindel, når der er så stort et sammenfald mellem stigningen i anmeldelser og lanceringen af en ny iPhone,” siger hun.

Forsikringsselskaberne Tryg, Alm. Brand, Lærerstandens Brandforsikring og GF Forsikring meler også om, at man har mærket en stigning i skadesanmeldelserne i forbindelse med lanceringen af iPhone 4S. Det er dog fortsat for tidligt, at konstatere om lignende eller større stigning i forbindelse med iPhone 5.

Brancheorganisationen Forsikring & Pension foretog i 2010 en undersøgelse, som viste 12 procent mellem 18 og 74 år indrømmede at have begået forsikringssvindel en eller flere gange. Du kan læse undersøgelsen her.

Historien slutter ikke her

Siden denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 29/10/2012 publicerede redaktionen fortællingen 3: Ingen 4G til iPhone 5 før efter jul – Historien kan læses her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..