Forskere: Smartphones udnytter ikke 4G’s potentiale

Det stigende antal af 4G-mobiler og -brugere vil begrænse netværket, lyder det fra forskere, som nu vil forsøge at finde en løsning.

Forskere: Smartphones udnytter ikke 4G’s potentiale

Både mobilproducenter og teleselskaber reklamerer i øjeblikket massivt for 4G-produkter og muligheden for høje internethastigheder på farten.

Efterhånden som antallet af 4G-smartphones og -dongler vinder frem, vil brugerne imidlertid opleve et betragteligt gab mellem de teoretiske løfter om høje hastigheder og den reelle oplevelse på mobil og computer, lyder det fra personerne bag et nyt forskningsprojekt om 4G-teknologien.

 – “Det teoretiske potentiale er enormt, men 4G/LTE-teknologien udnytter det ikke til fulde. I dette projekt vil vi udvikle og tilpasse kommunikationsteknologierne til funktioner i nye produkter, der bruger mobilnettet,” siger Petar Popovski, professor ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet.

Ifølge forskerne er problemet, at en stigning i antallet af brugere vil skabe en betydelig mængde interferens, som forstyrrer og forringer forbindelsen.

Målet med projektet er, at forskerne i samarbejde med 4G-modemproducenten Renesas Mobile Europe skal forsøge at bruge hidtil uudnyttede muligheder i de underliggende trådløse signaler.

Projektet får støtte af Højteknologifonden.