Første indtryk: Arrhhhhhh! N97

Nokia N97 indfrier ikke forventningerne. "Arrhhhh!"... er den bedste beskrivelse.

Første indtryk: Arrhhhhhh! N97

Når man har smidt omkring 4.500 kroner for en mobiltelefon, forventer man en vis kvalitet for pengene. Købere af N97 vil hurtigt sande, at den tydeligt lider af børnesygdomme.

Men først det positive: Den ydre konstruktion er god og solid. Tastaturslideren er klart en af de bedste på markedet. Men det opvejer desværre ikke, at plastik overalt nedsætter wow-effekten.

For Nokia-ejere er det også positivt, at menu/styresystemet er bygget over Symbian S60 5th edition. Har du prøvet en 5800 Xpressmusic vil du hurtigt finde dig hjemme N97.

n97 Nokia nyt artikelfoto

Skuffende touchskærm

Skærmen (3,5 tommer) har en opløsning på 360 x 640 pixels med 16M farver. Men den bliver aldrig rigtigt lækker at se på.

Følsomheden halter også enormt; Den opleves, som en touchskærm gjorde for to år siden. For at få reaktion, skal der trykkes relativt hårdt og i lister opnår man aldrig en lækker scrolloplevelse.

Frontskærmen med widgets er som sådan okay. Jeg er ikke nødvendigvis overbevist om, hvor anvendeligt det bliver til andet end genveje.

n97 Nokia nyt artikelfoto

Ikke en “Communicator”

“Nokia N97 er ikke en ny Communicator”, har det gang på gang lydt officielt fra Nokia. Det forstår jeg nu, hvorfor de så stædigt holder fast i.

Tasterne på QWERTY-tastatureter godt nok forhøjede fra underlaget og har en pæn afstand. Alligevel kan der ikke opretholdes en god skrivehastighed. En mobil som E71 er LANGT foran på dette punkt.

Mails- og sms har heller ikke den smidighed over sig, som man kunne forvente. Så at N97 ikke er en ny Communicator har Nokia ret i – ganske simpelt, så egner den sig dårligt til at kommunikere.

n97 Nokia nyt artikelfoto

På nettet…

Store tunge hjemmesider som f.eks. tv2.dk eller eb.dk indlæses langsomt og navigationen på siten er bøvlet. Dette tillægges browseren, som på ingen måde er optimal.

Fra Ovi hentede vi Opera Mini – hvilket klar hjalp på brugeroplevelsen. Skærmproblemerne gør dog stadig betjeningen problematisk.

På netdelen kan vi konkludere, at N97 er ikke et internet-device, hvor man lige tjekker nyhederne og vejr i en hurtig vending.

Nokia N97 nyt artikelfoto

Første indtryk

Jeg ved ikke hvad strategi Nokia har med deres mobiler i N-serien. Umiddelbart virker det som om, at man siden Nokia N95 8GB gang på gang har taget et skridt ned.

De første indtryk jeg sidder tilbage med er, at N97 er en 5800 Xpressmusic med tastatur. I den forbindelse ville jeg klart foretrække den billigere 5800-mobil.

Vi tester videre og skal naturligvis også se nærmere på musik, radio, foto og gps.

Læs videre

Den fulde anmeldelse af Nokia N97 ligger på dette link…

Se også:
Video: Vi pakker N97 ud