Første indtryk: Dag 3 med Nokia N85

Redaktionen er begyndt at vænne sig til Nokia N85. Men som i alle forhold opstår der akavede situationer...

Første indtryk: Dag 3 med Nokia N85

Efter tre dage med Nokia N85 er det ved, at stå helt klart og tydeligt: N85 er virkelig den rette efterfølger til N95. Glem N96’eren, så er det sagt.

Digitalkameraet har fået fem megapixels, hvilket klarer sig rigtigt godt. Billedkvaliteten er ikke, som på topmodellerne LG Renoir og Sony Ericsson C905, men for en telefon til 3.500 kroner uden abonnement, er det godt klaret.

Autofokusen er imponerende hurtig, og som sagt gælder det også billedbehandlingen. Men til trods for hurtigheden, er der altså ikke mangel på kvalitet.

Hvis man vil kigge nærmere på nogle eksempler, kan man downloade en zip-fil med uredigerede billeder her…

Musikkvaliteten er heller ikke værst. De fleste musikgenrer lyder godt, og med den gode skærmkvalitet oveni, kunne N85 være rigtig god til trailers, filmklip eller for den sags skyld hele spillefilm.

blank, faktabokse, fuld bredde
Læs også:
 – N85: Første indtryk – Dag 1
 – N85: Første indtryk – Dag 2

Andre småting…

Alting er desværre ikke helt i top. Der er nogle småfejl og rettelser, hvor Nokia er galt på den.

Det største eksempel er lade-sticket. Hvorfor er Nokia nu igen gået væk fra deres normale standard-stick? Nu går strømmen gennem usb-sticket, som så også passer til datakablet og lignende. Det er bare lidt fjollet, når N85-brugere med høj sandsynlighed er tidligere Nokia-brugere med en standard Nokia-lader.

Oveni det kommer Bluetooth-delen, som bare ikke virker optimalt. Tingene er blevet bedre siden den første mobil med Bluetooth, men det er overhovedet ikke brugervenligt. Man kan blive helt hidsig af bare, at skulle overføre et enkelt billede til computeren. Godt der medfølger et datakabel.

Så er der lydjusterings-knapperne på siden. Når nu man afspiller video, så vender skærmbilledet automatisk 90 grader, så man får bredformat. Men reagerer knapperne ikke på, og i stedet for, at op er til højre, og ned til venstre, er det lige omvendt. Meget forvirrende.

Det er småfejl som disse, der gør at man godt kan hidse sig op over N85, men telefonen er nu stadig i top kvalitet. Batteriet ser også ud til, at have rigtig gode standbytimer. Men vi får at se om, det positive opvejer det negative, når Mobilsiden.dk kommer med den fulde anmeldelse i næste uge.