Første kig på Android apps i Windows 10

Project Astoria skal lade Android applikationer installere på Windows Phone, se den spæde start her.

Første kig på Android apps i Windows 10

I forbindelse med Windows Phone, er det oftest den samme sang om manglende applikationer der synges. Derfor har Microsoft lavet Project Astoria, det skal hjælpe udviklere med nemt og smertefrit at portere deres Android applikationer til Windows Phone, i det store og hele blot ved at udskifte nogle APIs.

Læs også: Windows 10 Mobile først klar til november

For et par dage siden blev den officielle dokumentation lækket, her kunne man blandt andet se at der, som forventet, ikke skal gøres noget hvis ens applikation ikke understøtter Google Play Services, og hvis den gør, skal der enkelte modifikationer til. Hele dokumentationen (47 sider) kan findes her.

De første eksempler på Project Astoria kom fra Kina, efterfølgende har Mehedi Hassan fra WMPowerUser installeret Snapchat, Slack og Twitter Android applikationerne på sin Windows Phone, han har desuden lavet en guide som kan ses her (det er naturligvis på eget ansvar at kaste sig ud i).

Læs også: Nye features i Windows 10 Mobile

Angiveligt fungerer applikationerne ganske fornuftigt, dog forudsætter Snapchat Google Play Services og kan derfor for nuværende ikke testes.

Mehedi har desuden lavet en lille video der viser processen, denne kan ses nedenfor. De understøttede enheder er:
Nokia Lumia 920, 925, 929, 830, 930, 1520, 635, 730, 820, 435, 928.

Kilde: WMPowerUsers