Første kig på Surface 3

Vi har fået lov til at kigge nærmere på den kommende Surface 3, der snart kommer på det danske marked.

Første kig på Surface 3

Mobilsiden.dk har fået lov til at kigge nærmere på den nye Surface 3, der rammer det danske marked i den 7. maj. Den nye enhed kommer i to versioner: 64GB intern hukommelse/2GB RAM til 4.699 kroner og 128GB intern hukommelse/4GB RAM til 5.599 kroner.

Surface 3 drives af en quad-core Intel Atom x7 processor, der giver lidt mindre ydeevne end processoren i Surface Pro 3, men til gengæld holdes batteriforbruget nede. Surface 3 er på papiret opgivet til at kunne holde til 10 timers videoafspilning.

Surface 3 ovenpå Surface Pro 3

Det første man lægger mærke til ved Surface 3 er størrelsen. Skærmen er på 10,8 tommer i 3:2 format, og efter kort tid tænker man ikke længere over størrelsen på skærmen i forhold til Surface Pro 3. Alligevel er der nok ikke tvivl om, at skal man arbejde i længere tid foran skærmen vil en større størrelse være at foretrække.

Et af mine ankepunkter i min anmeldelse af Surface Pro 3, var afstanden fra overkanten af tastaturet til underkanten af skærmen. Tastaturet på Surface Pro 3 ”skygger” lidt for genvejene på værktøjslinjen i desktopmode, men dette irritationsmoment er rettet på Surface 3.

Porte  på Surface 3 øverst og Surface Pro 3 nederst

Et andet punkt der er forbedret ved Surface 3 er opladningen, der nu foregår via micro USB, i stedet for det specielle aflange stik Surface Pro 3 er født med.

Surface 3 kører Windows 8.1, men er klar til at blive opdateret til Windows 10, når denne bliver officiel senere på året.

Ud af pakken leveres Surface 3 med et års gratis abonnement på Office 365 Personal, men uden tastatur og Surface Pen. Tastaturet kan tilkøbes for 1.169 kroner og Surface Pen for 399 kroner.