Første mobil med Intel-processor er lancerings klar

Hvad angår processorer i smartphones, så har Intel ikke været for heldige. Men nu vil de ind på markedet.

Første mobil med Intel-processor er lancerings klar

Intel har det seneste halve år præsenteret smartphones med deres processor teknologi i sig, men har endnu ikke lanceret et endeligt produkt med nogen af deres samarbejdspartnere.

Det skal dog ændre sig nu, for ifølge Intel-chef Paul Otellini, så er den første smartphone med Intel-arkitekturen i sig er klar til lancering.

Ifølge The Verge er der tale om enten en Lenovo telefon ved navn K800, eller Lava Xolo X900 der vil have æren af at have den første Intel-processor i sig.

Bliver det Lenovo telefonen, kommer den efter sigende med en 4,5 tommer skærm, 1,6 GHz Atom Z2460 processor og Android 4.0 Ice Cream Sandwich, og vil komme på markedet i løbet af denne uge.

Dog er Lenovo telefonen kun meldt ud til at komme på det kinesiske marked i første omgang, og Lava Xolo telefonen til det indiske marked. Det er derfor endnu uvist hvornår, eller om telefonerne kommer til Europa eller Danmark.

The Verge havde fat i Lenovo telefonen under CES messen tilbage i januar, det er der kommet nedenstående video ud af.

Opfølgning:

Sagen er ikke slut. Redaktionen har fulgt op på emnet. mobilsiden kørte videre med bolden. 18/4/2012 publicerede redaktionen sagen om Pebble er et ”smart-ur” – Følg den videre histore her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .