Fransk sundhedsstyrelse advarer mod mobilbrug

Brug headset og anvend mobilen med omtanke. Det er anbefalingen fra sundhedsstyrelsen i Frankrig.

Fransk sundhedsstyrelse advarer mod mobilbrug

Den franske sundhedsstyrelse advarer mod brugen af mobil til trods for, at der mangler afgørende beviser for, at mobilstråling er farlig.

Flere og flere mobiltelefoner er designet og beregnet til børn og unge. Derfor er der også kommet flere bekymringer om, at specielt børn vil være modtagelige for eventuel skadelig stråling. Risikoen kan hypotetisk set ikke udelukkes, og derfor er det også rimeligt at tage sine forhåndsregler, skulle det franske helsedepartementet have udtalt.

I en skrivelse anbefaler man derfor, at begrænse brugen af mobiltelefoner specielt blandt børn. Der skulle også være videregivet råd til, hvordan man kan reducere risikoen for stråleskader forårsaget af mobilbrug.

Alle bør bruge mobilen med omhu, undgå at ringe i områder, hvor der er dårlig dækning, ved rejser eller høje hastigheder – og sidst, men ikke mindst,  benytte sig af headset, og sørge for at mobilen ikke ligger tæt på kroppens følsomme steder.

Seneste nyt i sagen

Efterfølgende tog fortællingen en ny drejning. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 2/1/2008 gik redaktionen videre og publicerede artiklen om 2008: Fem kik i krystalkuglen. Hvad skal vi forvente? – Du finder den her. Se også de seneste nyheder om emnet her.