Fremtiden: Sælg dit indhold på iTunes

Hvis et nyt Apple-patent bliver til virkelighed, kan du i fremtiden sælge eller låne dit indhold på iTunes til andre.

Fremtiden: Sælg dit indhold på iTunes

Apple har søgt om patent på et nyt koncept, hvor brugerne af iTunes kan låne indhold til andre brugere, eller sælge det videre i bedste brugt-marked stil.

U.S. Patent and Trademark Office har offentliggjort en ansøgning fra Apple, der hedder Managing Access To Digital Content Items, der i korte træk skal blive et lovligt system til udlån eller salg af film, musik og andet iTunes indhold.

Apple vil overføre digitale rettigheder fra den oprindelige køber til en anden person. Når rettighederne er giver videre, vil den nye ejer have fuld adgang til indholdet, mens den oprindelige køber mister adgang.

Det bliver Apple som oprindelig sælger, der skal holde øje med, hvem der har rettighederne over indholdet, skriver CNet.

I patentet nævnes også muligheden for, at udgiveren af indholdet også får del i et eventuelt salg, til en ny ejer.

Ind til videre er projektet dog kun på patentstadiet, og vi kender ikke til nogen tidshorisont for en mulig implementering.

Kilde: CNet

Sagen fortsætter

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 6/3/2013 kom den efterfølgende historie med et indlæg med tematikken TriPod kunne have været navnet på iPhone – Du læser den her. Få også seneste nyt om temaet her..