Gamle mobiler gemmer på en guldskat

De færreste er klar over, at gamle mobiltelefoner indeholder en godt gemt skat af guld og sølv.

Gamle mobiler gemmer på en guldskat

Vi tænker ikke lige over det i dagligdagen, men gamle mobiler er pænt værdifulde.

Alene i Sverige ligger der i skuffer og skabe, kasserede mobiltelefoner med guld til en værdi af 32 millioner svenske kroner, skriver Dagbladet.no. Tallene kommer fra brancheorganisationen Avfall Sverige.

Oveni de 160 kilo guld, kommer 700 kilo sølv og 56 tons kobber.

Avfall Sverige anslår ifølge avisen, at svenskerne i gennemsnit har 2,4 udtjente mobiler liggende. Organisationen mener, at alt for få, søger for, at få telefonen til genbrug, når der købes en ny.

Mobiler skal genbruges

På linie med alt anden elektronik, som f.eks. batteridrevne julekort, legetøj eller billedrørs-fjernsyn, skal også mobiltelefonerne sendes til genbrug.

Når mobiltelefonerne indleveres på nærgenbrugsstationen kan metallerne genanvendes, og mængden af miljøskadelige dele i naturen reduceres.

På årsbasis i Sverige havner 12 tons elektronisk affald i den forkerte affaldsspand. Det svarer til 1,3 kg. pr. svensker.

Fortsættelse af sagen

Der er kommet nyt til sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 23/12/2009 bragte vi en artikel med temaet Ny Android kan opdateres via mobilnettet – Klik her. Du finder seneste nyt her.