Genialt kontroller-forslag til iPhone

Designer viser NES-inspireret fysisk kontroller idé.

Genialt kontroller-forslag til iPhone

Der er set adskillige forsøg på at tilføje fysiske spil-styrings redskaber til skærmen på iDevices – fra iCade til Joystickers har buddene været mange og opfindsomme.

Alligevel fangede jeg mig selv i at sidde og smile, da jeg faldt over denne her: Fabio Basile, der er designer og bosat i England, hader de virtuelle kontroller der findes i de fleste iOS spil. Han satte sig derfor for at finde på en snedig løsning, så man kunne game med fysiske knapper og D-pad.

Med tydelig inspiration fra Nintendo?s ikoniske NES-controller har Fabio forsøgt at forestille sig en lækker og praktisk løsning – jeg synes han rammer plet? Dem ene ende forbinder til 30-pins stikket nederst på din iPhone, den anden ende sættes i høretelefon-stikket, og så er du i gang?

Før du besvimer i nørd-eksaste skal jeg skynde mig at skrive, at idéen kun er netop det: der er endnu ikke lavet end sige en prototype – det er blot en idé. Fabio har nemlig ikke midlerne til at lave en, ligesom han på sin Dribble-side skriver, at han ikke kan kode og intet ved om hardware-design.

Til gengæld har han virkelig fat i noget, jeg tror, mange folk ville investere i: det er retro, det er praktisk, og bliver det rigtigt prissat og udbudt kunne der her være tale om en MEGA sællert! Håber han får fundet nogle business angels / venture kapitalister der kan hjælpe ham igang, for det her har julegave-til-mig-selv skrevet UD over det hele…