Google fjerner Angry Birds spyware

De vrede fugle er blevet endnu mere knotne efter Google har opdaget og fjernet spyware-inficerede applikationer på Android Market.

Google fjerner Angry Birds spyware

Google har fjernet ti applikationer fra deres Android Market, da selskabet opdagede, at visse applikationer indeholdt spyware. Nogle af de fjernede applikationer benyttede spillet Angry Birds til at lokke brugerne til at installere de spyware-inficerede applikationer.

I ondsindede applikationer gik under navne så som Angry Birds Rio Unlocker v1.0, Angry Birds Multi User v1.00 og Angry Birds Cheater Trailer Helper V2.0. Ifølge beskrivelsen af disse applikationer, så kunne de benyttes til at få adgang til nye baner i de populære spil Angry Birds og Angry Birds Rio.

De inficerede apps blev opdaget af Xuxian Jiang, assisterende professor ved NC State universitetet. Professoren advarede Google, som straks fjernede applikationerne.

Spywaren i applikationerne er kendt under navnet Plankton, og den benyttes til at indsamle data såsom bogmærker og browser-historik i baggrunden og sende disse data til en server uden brugerens viden.

Kilde: Gamertel.com