Google forhindrer tilpasninger i Android Honeycomb

Nu strammes grebet omkring Android systemet fra Googles side. På Android 3.0 Honeycomb må der ikke længere laves grafiske tilpasninger.

Google forhindrer tilpasninger i Android Honeycomb

Google har med styresystemet Android stået for en åben strategi, hvor alle havde lov til at tilpasse, ændre og justere i styresystemet.

Den åbne platform har givet mobilbrugerne tilpasninger som HTC Sense og Samsung Touchwiz.

Men i forhold til særligt Apples iPhone og iPad – og tildels også Microsofts Windows Phone, har Android den ulempe, at det er voldsomt fragmenteret, netop fordi alle kan pille i det hele.

Android er ikke bare Android. Der kan være kæmpe forskel på oplevelsen på fx en Samsung Galaxy Ace op til en Sony Ericsson Xperia Arc.

Google: Nix pille i Android 3.0

Den hidtil nyeste Android version 3.0 Honeycomb, der lige nu er rettet mod tabletcomputere, må ikke tilpasses i brugerfladen af producenter som LG, HTC og Samsung. Det skriver Theunwired.net.

På en konference i Berlin har en LG talsmand sagt til German Goldem.de at Google lige nu, ikke tillader ændringer i brugerfladen på Android 3.0. Det siges dog samtidigt, at der skulle blive åbnet for tilpasninger på et senere tidspunkt.

Måske er det netop derfor at HTC Flyer ikke i starten kommer med Android 3.0 – altså fordi, at HTC ikke må tilføje HTC Sense.

Det bliver interessant at se, om Google også indskrænker åbenheden på andre Android-versioner.