Google I/O 2015: Dette kan du forvente til eventen

Googles store event, Google I/O 2015, er lige om hjørnet. Her er, hvad du kan forvente af nyheder i aften og i morgen.

Google I/O 2015: Dette kan du forvente til eventen

Når Googles årlige I/O-event løber af stablen denne og morgendagens aften, bliver det med over 40 forskellige sessioner, som bringer flere spændende nyheder med sig.

Læs også: Android “M” vises frem til årets Google I/O-event

Op til eventen har flere rygter floreret – nogle mere sandsynlige end andre. Her på falderebet giver vi derfor 6 bud på, hvad vi tror, der står på programmet de næste to dage.

Smugkig på næste Android M-version

En ting, der er sikkert, er at en ny version af Android ser dagens lys. Det er nu et år, siden Google ved sidste års Google I/O offentliggjorde et smugkig på ”Android L”, som to måneder senere fik navnet Lollipop.

Læs også: Google vil nedbringe batteriforbruget i Android M

Til Google I/O 2015 får du også en ny Android-version at se, som indtil videre går under navnet ”Android M”, men internt hos Google kaldes ”Macadamia Nut Cookie”. Her kan du forvente endnu et smugkig til de seneste Nexus-enheder og se, hvad der er i vente i de kommende måneder.

Annonceringen af Android M vil formentlig allerede finde sted i den begyndende keynote fra klokken 18:30 i aften, hvor der ved en senere session klokken 22:00 bliver fortalt mere dybdegående om nyhederne i Android M.

Android M

Bedre batteritid og mindre RAM-forbrug

En af de nyheder, som vi allerede ved, at Google vil snakke om, når det gælder Android M, er et forsøg på at nedbringe batteri- og RAM-forbruget.

Selv om Google sidste år forsøgte at løse netop samme problem i form af Project Volta, ser målet endnu ikke ud til at være nået. Mange ejere af Android-smartphones med Lollipop har nemlig døjet med et såkaldt ”memory leak”-problem, hvor RAM ophobes over tid og sløver systemet ned.

Læs også: Bloker tilladelser fra apps i næste Android M-version

Andre har også oplevet, at Googles egen ”Google Play-tjenester”-baggrundsapp kan sluge store mængder strøm, fordi den bliver ved med at søge efter placeringsdata. Det ser altså ud til, at et stort fokusområde til Google I/O bliver at øge stabiliteten og bedre batteritiden.

Tilladelser
Sådan skal du ifølge det seneste rygte fremover tage stilling til tilladelser fra apps.

Bloker tilladelser fra apps

En længe ventet funktion i Android ser også ud til at finde vej i version M. Ifølge et rygte vil Google komme et stort problem til livs med den næste version af Android, hvor du som forbruger bliver nødt til at acceptere alle anmodede tilladelser fra apps eller fuldstændigt lade være med at installere disse.

Læs også: Microsofts assistent, Cortana, på vej til Android og iOS

Ændringen i Android M vil lade dig give fuldstændig kontrol over, hvad du ønsker at give appen adgang til, sådan at det ikke længere er en ”alt eller intet”-løsning. Det absolut seneste rygte fra Android Police peger på en løsning nær Apples tilgang til apptilladelser, bortset fra at du her skal tage stilling til alle tilladelser ved første åbning af en app og ikke løbende som på iOS.

Ud over det kan du også administrere alle tilladelserne for dine installerede apps i en speciel side, som du formentlig kommer til at finde i indstillingerne.

På Google I/O-siden fremgår en session, der hedder ”spørg om tilladelse”. Den handler om, at udviklere skal overbevise forbrugerne om at sige ja til tilladelser, hvilket passer med ovenstående rygte.

Fotos app

Ny Fotos-app adskilt fra Google+

I Android M vil Google introducere en ny Fotos-app som rapporteret fra Android Police, som er separeret fra Googles sociale tjeneste, Google+. Appen er designet fuldstændigt om fra bunden med et simpelt og overskueligt design og en nem fotoeditor.

Læs også: Google vil lancere to Nexus-smartphones på én gang

Google benytter i den nuværende Fotos-app en algoritme til at genkende objekter som dyr, personer, biler, mad og alle tænkelige ting under søgninger. Den teknologi bliver benyttet i højere grad i den næste Fotos-app, hvor alle billeder bliver kategoriseret efter, hvad der rent visuelt fremgår på dem.

2 års garanterede softwareopdateringer

Google vil ifølge af endnu et rygte fra Android Police også gøre en indsats for at yde bedre support til sin Nexus-produktlinje i form af en garanti af softwareopdateringer.

Læs også: Du kan nu forudregistrere på spil og apps i Google Play

I 2 år efter produkterne er kommet på markedet vil Google forpligte sig til at holde softwaren opdateret, mens der i 3 år efter lanceringsdatoen for den medfølgende software vil blive udsendt sikkerhedsopdateringer.

Der er ingen garanti for, at Google allerede fremlægger planerne om de garanterede opdateringer til Google I/O eller om man først venter til den endelige udgivelse af Android M om nogle måneder.

Moto 360

Mulig lancering af nyt Moto 360-ur

Et rygte går også på, at Motorola i samarbejde med Google vælger at lancere 2. generation af det smarte Moto 360-ur på trods af, at firmaet ikke længere er en del af Google efter salget til kinesiske Lenovo.

Læs også: Nyt Moto 360-smartwatch kan være lige om hjørnet

Det er allerede ganske vist, hvordan uret kommer til at tage sig ud, da Lenovos direktør kom til at dele et billede af en masse urdele til det kommende Moto 360 liggende i en kuffert. Selv om han hurtigt slettede billedet, var andre endnu hurtigere til at gemme det – og derfra spredte det sig med lynets hast.

Det er en certificering af Bluetooth-forbindelsen i uret, der har sat gang i rygterne om, at det er lige om hjørnet og dermed er et oplagt produkt at præsentere til årets Google I/O. Sidste år fandt Moto 360 vej til samme event, men hvor det et par måneder forinden dog var præsenteret af Motorola selv.

Mange andre nyheder

Google I/O handler ikke kun om Android, men også alle andre tjenester og produkter hos Google. Det tæller blandt andet Chrome-browseren, Maps-korttjenesten, Youtube og søgemaskinen.

Hele programmet for Google I/O kan du se på den officielle hjemmeside, hvor en lille håndfuld af disse vil blive livestreamet på YouTube.