Google offentliggør Android 5.1 Lollipop

Google, som står bag Android, er officielt ude med version 5.1 Lollipop og introducerer nye funktioner og fejlrettelser.

Google offentliggør Android 5.1 Lollipop

Det har svirret i luften længe, men nu er den næste version af Android endelig offentliggjort af Google: Byd version 5.1 Lollipop velkommen,

Ud af den blå luft dukkede de prisvenlige Android One-enheder først op med den helt nye Android-version, inden Google selv havde nævnt et eneste ord om den.

Dernæst lovede HTC versionen her i marts måned, hvorefter adskillige videoer af den næste Lollipop-version dukkede op.

Læs også: Lollipop er fortsat under langsom udbredelse

Men nu er ventetiden ovre. Google, som står bag Android, har nemlig officielt lanceret den nye slippepindsversion. Nu hedder den seneste version derfor 5.1, og den vil allerede udrulles i løbet af i dag – formentlig til Nexus-enhederne i første omgang.

Ny version retter op på fejl

Version 5.1 indeholder adskillige fejlrettelser og forbedringer. Netop fejl har mange Nexus-ejere med Lollipop været berørt af. En såkaldt ”memory leak”-fejl har plaget mange Android-ejere, som gør, at systemet bygger et enormt forbrug af RAM op gennem kort tid, som kun kan rettes med et genstart.

Læs også: Det betyder Lollipop for driftstiden

Google har ikke selv nævnt, at dette problem er rettet i version 5.1, men nævner i stedet en lang række andre spændende ændringer. En brugerkommentar i Googles blogindlæg nævner, at fejlen skulle være rettet, men det er endnu for tidligt at fastslå.

Understøtter nu flere SIM-kort

En af de nye features i Android 5.1 er, at der er kommet officiel understøttelse for flere SIM-kort. Det er en funktion, der benyttes i stor stil i andre markeder, hvor teleindustrien fungerer anderledes end herhjemme i Danmark. Den officielle understøttelse fra Google sparer derfor de forskellige producenter fra en masse tilpasning, der skal bygges oven på Android.

Bedre beskyttelse mod tyveri

Google har også forbedret Android Enhedsadministrator. Det er den funktion, du kan benytte til at spore din Android-enhed i tilfælde af, at du mister den.

Hvis din enhed er stjålet, vil den nu forblive låst, indtil du logger ind med din Google-konto. Android Enhedsadministrator overlever nu også en gendannelse til fabriksdata, så du er endnu bedre sikret. Som noget nyt er funktionen nu også aktiveret som standard på nye enheder, der kommer på markedet med Android 5.1 præinstalleret.

HD Voice

Krystalklare telefonsamtaler med HD Voice

Google har også inkluderet officiel understøttelse for HD Voice i telefonsamtaler, så du nu får endnu bedre lydkvalitet, såfremt begge telefoner og teleselskaberne imellem parterne understøtter teknologien. Nexus 6-smartphonen understøtter blandt andet denne teknologi.

Administrer dine forbindelser i “hurtige indstillinger”

Mindre tilføjelser til Android 5.1 er også, at du nu kan administrere dine Wi-Fi- og Bluetooth-forbindelser direkte i ”hurtige indstillinger”-panelet i området sammen med dine notifikationer. Du slipper dermed for at navigere helt ind i indstillingerne for at tilslutte og kontrollere dine netværksforbindelser.

Det er disse funktioner, som Google selv fremhæver i sin annoncering på den officielle Android-blog. Vi tager selvfølgelig et nærmere kig på, hvad Android 5.1 byder af nye spændende funktioner og fejlrettelser i den kommende tid.