Google presser Acer til at droppe konkurrent

Acer er på vej med en ny smartphone uden Android som styresystem, men Google forhindrer måske lanceringen.

Google presser Acer til at droppe konkurrent

Mobilproducenten Acer havde indkaldt til pressemøde i Shanghai den 13. september, hvor de skulle have præsenteret deres nye smartphone Cloud Mobile 800, som var med et styresystem fra kinesiske Alibaba Group.

Pressemødet har dog endnu ikke fundet sted, da det blev aflyst i sidste øjeblik.

Og nu forlyder det fra Alibaba, at aflysningen skete efter pres fra Google, der havde truet med, at det ville betyde Acers licens til Android-styresystemet, ville blive opsagt.

En talmand fra Alibaba Cloud Computing, som står bag styresystemet Aliyun 2.0, mener Googles indblanding er ”unfair for forbrugerne, og de er bekymret for, om det kan begrænse forbrugernes adgang til konkurrerende produkter.”

Styresystemet Aliyun OS benyttes allerede på flere kinesiske smartphones, men Acer er den første af de større producenter, som vil benytte systemet.

Aliyun OS er baseret på Linux, men alle applikationerne kører i skyen, hvor også dataen til applikationerne gemmes, samt billeder, musik, kontaktlister og meddelelser og alle brugere har 100 GB gratis hukommelse til rådighed.

-”Vi mener, at introduktionen af Aliyun OS giver forbrugerne og hardware-producenter flere muligheder, hvilket er fundamentet for et sundt og stærkt marked. Vi mener, at det bør overlades til markedet at bestemme,” hedder det i en udtalelse fra Alibaba.

Styresystemet Android er open source, men applikationer som Gmail og Play Store kræver en licens fra Google.

Google har ikke ønsket at kommentere sagen, men Acer siger til Wall Street Journal, at de fortsat har planer om at lancere en smartphone med det kinesiske styresystem.

Opdateringer i sagen

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 15/9/2012 vinklede vi sagen videre med en artikel omkring emnet Sådan bruger du mobilen som WiFi-hotspot – Artiklen kan læses her. Få også seneste nyt om temaet her..