Google protesterer mod krænkende lovforslag

Dine rettigheder, dit privatliv og din sikkerhed trues af et nyt amerikansk lovforslag. I hvert fald hvis du spørger Google.

Google protesterer mod krænkende lovforslag

Google udviser stor bekymring over for et nyt lovforslag i USA. Hvis det bliver vedtaget, vil flere af dine grundlæggende rettigheder på internettet være i fare.

Derfor har Google skrevet en kommentar om, hvilke konsekvenser lovforslaget kan føre med sig. Det er den juridiske direktør, Richard Salgado, der offentliggør bekymringerne på Googles vegne.

Læs også: Sessionslogning måske på vej tilbage

Lovgivningen for udstedelse af ransagningskendelser står med lovforslaget over for en stor ændring. I dag forbyder den amerikanske lovgivningen en dommer i at udstede ransagningskendelser uden for dommerens distrikt med enkelte undtagelser. Netop undtagelser vil det nye lovforslag byde flere af i sager, der involverer computere og netværk.

De amerikanske myndigheder bliver derfor i stand til at skaffe en ransagningskendelser til at foretage ”fjernsøgninger” af din smartphone eller computer, hvis placeringen af enheden er skjult ”med teknologiske hjælpemidler”, lyder det.

USA kan hacke dig i hele verden

Google forudser, at de amerikanske myndigheder kan opnå adgang til dine personlige billeder på dit elektronik, selv om du befinder dig i Danmark. Hensigten med lovforslaget er ellers kun at få direkte adgang til en dommerkendelse i USA, men samtidig er der intet, der forhindrer dem i at foretage samme procedure i andre lande. herunder Danmark.

Læs også: Så meget overvåges mobilbrugere

Der bliver også rettet skarp kritik af formuleringerne i lovforslaget. Det definerer ikke, hvilke omstændigheder og betingelser, der skal til, før en ”fjernsøgning” kan foretages, ligesom der også bruges tvetydige formuleringer. Med det står det, ifølge Google, regeringen frit for at hacke din smartphone og computer.