Google støtter Apple i krypteringssag

Googles administrerende direktør, Sundar Pichai, bakker Apple op i deres beslutning om ikke at skabe en bagdør til de amerikanske myndigheder.

Google støtter Apple i krypteringssag

En ny storspiller melder sig ind i armslægningen mellem Apple og de amerikanske myndigheder. Frontperson og administrerende direktør hos Google, Sundar Picha, bakker nemlig op om, Apples beslutning, om ikke at skabe nogen bagdør til iPhones. Det skriver the Verge.

Pichai pointerer at en domstol der tvinger en virksomhed til at løsne om sikkerheden i deres enheder vil skabe ’et skræmmende fortilfælde’. Googles Android styresystem giver, ligesom Apples iOS, mulighed for at kryptere mobilen eller tabletten.

Se også: Åbent brev fra Apple: Vi nægter at hacke vores iPhones

Sundat Pichai understreger samtidig at han ønsker at støtte myndighederne og domstolernes adgang til data – når disse er på grundlag af valide retsordrer. FBI’s påbud til Apple betragter han dog som værende en anden sag: ”at tvinge en virksomhed til at tillade hacking kompromiterer brugernes ret til privatliv” siger Google-chefen.

Søgegiganten chef afslutter sin udtalelse med en appel til åben og konstruktiv Åbent brev fra Apple: Vi nægter at hacke vores iPhonesdiskussion om emnet – næsten samme ord som Apple-chef, Tim Cook, forleden afsluttede sit åbne brev med.

Mere om sagen

Redaktionen følger op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 18/2/2016 fortsatte vi fortællingen med fortællingen Må Apple nægte adgang til myndighederne? [AFSTEMNING] – Forstættelsen i sagen kan læses her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..