Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google uploader dine fotos, selv om Fotos-appen slettes

Google uploader dine fotos, selv om Fotos-appen slettes

Google fortsætter med at uploade og sikkerhedskopiere dine billeder og videoer, selv om du sletter Fotos-appen for at stoppe Google i at gøre det.

Det er inde i appen Google-indstillinger, at du skal stoppe Google i at uploade dine billeder og videoer.
Det er inde i appen Google-indstillinger, at du skal stoppe Google i at uploade dine billeder og videoer.

Med Fotos-appen installeret på din Android-smartphone eller -tablet er du sikret mod at miste dine værdifulde billeder og videoer i tilfælde at, at du får stjålet din enhed eller på anden måde mister den.

Måske er du alligevel bekymret for, hvad Google kan med dine personfølsomme oplysninger opbevaret i udlandet og ønsker derfor at stoppe med at få uploadet en sikkerhedskopiering til Google.

Læs også: Google Foto: Gemmer og organiserer dine fotos - for evigt

Det vil derfor være nærliggende at afinstallere Fotos-appen, hvor du kan se og administrere det sikkerhedskopierede indhold. Hvis du tror, at det er nok for at forhindre Google i at få dit indhold uploadet, tager du dog fejl.

Appen Google-indstillinger fortsætter med at uploade

Google fortsætter ihærdigt med at uploade og sikkerhedkopiere dine nye billeder og videoer, selv om du har skaffet dig af med Fotos-appen. Det viser sig nemlig, at det er appen Google-indstillinger, der overtager sikkerhedskopieringen af dine videor og billeder.

Læs også: Googles Fotos-app genkender mørke personer som gorillaer

I Google-indstillinger kan du administrere alt fra annoncer, placering, sikkerhed, Google Nu-søgninger og altså også automatisk backup i Google Fotos. Da Google-indstillinger er en del af Play-tjenester-baggrundsprocessen, som er nødvendig for at telefonen fungerer, kan du ikke afinstallere den.

Hvad du i stedet skal, er manuelt at gå ind i Google-indstillinger og derefter vælge ”Backup i Google Fotos”, hvor du kan slå det fra oppe i toppen – og først da undgår du, at Google uploader dine billeder og videoer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies