Google VILLE have Motorola – sådan skete det

Google var ekstremt forhippet på at få fingrede i Motorola, at buddene flere gange blev forhøjet.

Google VILLE have Motorola – sådan skete det

Den endelige pris endte på 65 milliarder kroner, da Google og Motorola lukkede forhandlingerne, om Googles overtagelse af mobildivisionen i den amerikanske teknologivirksomhed.

Men inden da, var der en masse forskellige bud på bordet.

Computerworld.dk beskriver med kilde i Wall Street Journal hvordan forhandlingerne er foregået. Her var det tydeligt, at Google åbenbart var yderst interesseret i at få fat på Motorola.

I starten af august bød Google 30 dollar per aktie, men Motorola ville have 43,50 dollar. 9. august var Google parat med 37 dollar per aktie, og nu gik Motorola ned på 40,50 dollar, hvorefter Googles bud blev 40 dollar. Det sidste bud blev senere købsprisen for Motorolas mobilafdeling.

Et stort tema i forhandlingerne skulle angiveligt have været Motorolas store patentportefølge.

Tallene er kommet frem i Wall Street Journal, som ud fra en rapportering til det amerikanske finanstilsyn, har kunne afsløre forløbet.

Motorola har ikke forhandlet med andre end Google, da man ikke mente, at en offentlig auktion ville bringe prisen højere op.

Google har ikke ønsket at kommentere på artiklen.

Læs også:
Motorola vil ikke tale om Google-opkøbet
Google: Derfor købte vi Motorola
Ekspert: Googles opkøb kan styrke Android
HTC er glade for Googles køb af Motorola
Test: Motorola Xoom

Temaets videre forløb

Fortællingens videre forløb. mobilsiden gik videre med sagen. Allerede d. 7/9/2011 publicerede vi en opfølgning med en vinkel omkring Motorola Atrix – første indtryk – Læs den her. Se også seneste nyt om emnet her..