Google viser hvordan iPad virkelig skulle være

Krigen mellem Apple og Google optrappes, og for nylig kom Google ud med konceptbilleder på deres egen 'iPad'.

Google viser hvordan iPad virkelig skulle være

Sidste uge handlede alt om Apples iPad, som Steve Jobs lancerede på scenen i San Francisco, men Google har aldrig været dem, der bare så til fra sidelinien. De har lavet deres eget koncept, som meget vel kunne blive en realitet.

Det skriver TV 2 Beep.

En Google-medarbejder har lavet syv billeder og én video af hvordan en tablet-computer kunne se ud med Googles kommende styresystem Chrome OS, og ud fra tidligere udtalelser omkring en mulig Google computer, så kan det være tættere på end vi tror.

ipad google nyt artikelfoto
Goggle “iPad” konstrureret billede

Flyt rundt på tastatur og tjenester

Tablet-computeren har som iPad en stor trykfølsom skærm og et visuelt tastatur, som på denne enhed kan flyttes rundt på skærmen.

Den benytter sig også af de mange tjenester som Youtube og Google Maps, der kan åbnes i forskellige vinduer på skærmen.

Samtidig viser Google også hvordan den iPad skal skæres i forhold til multitasking, da man både kan køre Gmail og Google Maps på samme tid. Men det kræver selvfølgelig, at man også følger op med tilpas kraftig indmad i selve enheden.

Du kan se alle billederne og videoen på Googles egen blog, og det ser bestemt ikke grimt eller kedeligt ud. Hvis du har tid, kan du også læse vores meninger om Apples egen lancering: Her er Beeps hårde dom over iPad.

Gadget-krigen raser

Google og Apple har tidligere været ganske gode venner, men den seneste tid er tonen blevet betydeligt ophedet mellem de to supermagter. Efter Google er gået aktivt ind på mobilmarkedet med Android og deres egen mobil Nexus One, har Steve Jobs set rødt.

Han har angrebet Googles eget motto: ‘Don’t be evil’ (red. ‘vær ikke ond’) ifølge anonyme kilder, hvor han til et internt møde har sagt: “Vær ikke ond er noget pis” og har uddybet det med at Google “vil slå iPhone ihjel”.

Flere analytikere har da også påpeget, at netop den krig vil i den kommende tid være med til at skabe fremtiden for den mobile udvikling, da begge superstjerner vil prøve at overgå hinanden i ‘greatness’. Det er jo heldigvis kun til vores fordel. Men hvem tror du mest på?

Skrevet af: David Guldager
Artiklen er leveret af beep.tv2.dk

Læs også:
 
Blog: Hvad skal vi med en iPad?

Mere nyt om iPad

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på historien. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 4/2/2010 fulgte redaktionen op med en vinkel omkring Blog: Hvad skal jeg med en iPad? – Den videre historie kan du læse her. Læs også seneste nyt om emnet her.