Googles billige mobiler får usikker start

Googles storstilede projekt med billige telefoner af en vis standard har fået en lidt usikker start, men kurven vender

Googles billige mobiler får usikker start

Det var med stor fanfare, at Google præsenterede sit projekt Android One, som skulle bringe smartphones af en vis standard til en begrænset pris til udviklingslande. Projektet startede i Indien, hvor 3 modeller blev sat til salg for 3 måneder siden.

Læs også: Android One vil sælge 2 millioner smartphones i Indien

De 3 modeller blev produceret af de indiske firmaer Micromax, Spice og Karbonn, og de blev i første omgang kun solgt online.

Producenterne har meldt om sløje salgstal indtil videre, og det kan netop være fordi telefonerne blev solgt online. I Indien bliver kun 12 procent af smartphonehandlen foretaget offline, og derfor er producenterne gået over til også at sælge telefonerne i fysiske butikker.

Læs også: Android One sælger billige smartphones fra i dag

Det har allerede hjulpet på salget, der er steget betragteligt. Spice fortæller, at 80 procent af deres solgte telefoner blev solgt offline, mens Karbonn har solgt 3000 telefoner om dagen offline mod 500 online.

Android One-telefonerne har alle næsten samme specifikationer, med blandt andet en 4,5” skærm, quad-core 1,3GHz processor, 1GB RAM og 4GB lagerplads. Derudover er det stort set rent Google-software, så telefonerne får opdateringer hurtigt.

Seneste nyt i sagen

Meget er sket siden redaktionen skrev artiklen. mobilsiden gik et skridt videre. 19/11/2014 blev historien fulgt op med en sag med fokus på Vi kårer den bedste kameramobil 2014 – Læs her. Seneste nyheder om Smartphone finder du her..