Googles oprindelige Pixel-plan gik i vasken

Idéen var, at der skulle stå Huawei på Googles Pixel-mobil. Men partnerskabet fungerede ikke.

Googles oprindelige Pixel-plan gik i vasken

Når Google producerer smartphones og tablets til deres Nexus og Pixel-serier allierer søgegiganten sig med en etableret producent.

I tilfældet med Nexus 6P, skulle partnerskabet mellem Google og Huawei vokse sig meget større. Sammen skulle de to giganter trænge sig ind på det fastlåste amerikanske marked, hvor teleselskaberne enerådigt bestemmer, hvilke telefoner der hitter – og hvilke der flopper.

På nyhedsbloggen AndroidPolice lyder det fra kilder tæt på forhandlingerne, at Huaweis og Googles planer var langt mere ambitiøse – og hvordan disse til slut gik i vasken.

Se også: Nexus 6P: Google + Huawei – den perfekte synergi [TEST]

Intet Huawei-logo på Pixel-telefonerne gjorde udslaget

En lovende start

I 2015 blev det kinesisk-amerikanske parløb skudt i gang. Sammen udviklede de to selskaber den anmelderroste Nexus 6P. Denne telefon skulle, sammen med Nexus 5X, få lirket sig ind hos de fire store amerikanske telegiganter: Verizon, AT&T, Sprint og T-Mobile.

Det skulle samtidig lægge kimen til en ambitiøs stribe af tre efterfølgende Pixel-produkter i 2016.

Begge selskaber gav hinanden håndslag på at investere milliarder i en massiv fælles markedsførings. Aftalen var enkel: det ene selskab skulle matche den andens markedføringskrone og vice-versa.

Sådan skulle det ikke gå.

Forhandlingerne med de fire telegiganter brød sammen, og ingen af de etablerede amerikanske teleselskaber fik Google og Huaweis Nexus-produkterne på hylderne.

Læs også: Google Pixel lanceret i smug – her er nyhederne

Google Pixel Pixel XL
I stedet er det HTC der bygger Googles Pixel-mobil. Foto: Google

Knas i parforholdet

Den mislykkede aftale gjorde, at Google og Huawei måtte nøjes med deres egne hjemmesider til at sælge Nexus-mobiler. En ekslusivitetsaftale gjorde desuden, at der skulle gå uger før, at store e-butikker som Amazon, Best Buy og B&H kunne sælge anmelderfavoritten.

Når Google til sidst krævede, at Huaweis logo helt skulle fjernes fra 2016-generationen af Pixel-telefonerne røg parløbet af sporet. Huaweis administrerende direktør Richard Yu tog selv affære og afsluttede samarbejdet prompte.

Resultatet bliver så det vi ser i dag. Googles Pixel-serie byder nu kun på to modeller, og det er søgegigantens plan B, HTC, der fremstiller Googles to topmobiler.

Google og Huawei er dog ikke mere fjerne, end at andre samarbejder kan opstå i fremtiden. En Huawei-produceret Google-tablet bliver rygtet og Huaweis Kirin-processorer vil fungere sammen med Google Daydream VR.teknologi.

Læs også: Specifikationer på Huaweis 7″ Google-tablet dukker op

Seneste nyt om emnet

Historien er stadig aktuel. mobilsiden fortsatte historien. 3/10/2016 kom der nyt i sagen med en artikel med fokus på Overblik: iPhone 7 til test, Googles Pixel-mobil afsløretKlik her for den efterfølgende artikel.. Du finder seneste nyt her.