GPS’en ændrer din mobil-brug

Din mobils GPS giver helt nye muligheder og bliver brugt i mange andre former for applikationer end navigation og korttjenester.

GPS’en ændrer din mobil-brug

Mobilens indbyggede GPS giver helt nye muligheder, for at gøre applikationer lokale og dermed endnu mere vedkommende.

Det er en af årets tydeligste tendenser, mener lektor Thomas Hildebrandt, som underviser og forsker i mobility ved IT-Universitet i København.

Et eksempel er DMIs vejrapplikation til iPhone, der bruger mobilens GPS til at vise vejrudsigten for netop det område, brugeren befinder sig i.

– “Kombineret med retningsbestemmelse via mobiltelefonens indbyggede gyroskop får vi tjenester, der spiller endnu stærkere sammen med virkeligheden, såkaldt augmented reality, der for eksempel kan fortælle os prisen på det hus, vi står og kigger på. Så de lokationsafhængige tjenester, som forskerne har snakket om de seneste 20 år, er nu ved at blive hvermandseje,” siger Thomas Hildebrandt til Computerworld. 

Lokationsbestemmelse uden GPS

Næste skridt er i følge Hildebrandt, at lokationsbestemmelse også skal bruges indendørs.

Det er dog en udfordring, fordi det er væsentlig sværere at få GPS-signal indenfor. GPS-teknologien kommunikerer med satalitter, som det er svært at få kontakt til gennem mure og tage.

Forskiningsprojekter peger dog på, at Bluetooth og RFID-teknologi kan bruges som alternativ til GPS.