Her er Honor 6 – nyt brand og ny mobil fra Huawei

Huawei puster liv i den hedengangne Honor-serie som nu får sit helt eget brand, kort og godt døbt Honor. Første familiemedlem bliver Honor 6, en mellemklasse mobil på steroider.

Her er Honor 6 –  nyt brand og ny mobil fra Huawei

Opmærksomme læsere erindrer nok Huaweis Honor-serie. Med et fik Huawei løftet sig selv fra ukendt dongle-producent til producent af lavpris-smartphone med imponerende valuta for pengene.

Med glorværdige anmeldelser herfra, genopliver Huawei nu serien i Danmark, men ikke bare som telefon, men som sit helt eget brad, hvor Honor 6 bliver første familiemedlem.

Og hvad bliver Huaweis Honor-mobiler så? Alt efter hvilke mobilen der fokuseres på, vil de befinde sig et sted mellem det spændende felt af billige mobiler på steroider og topmobiler til budgetvenlige priser.

Mærkets første medlem bliver Honor 6, et flagskib der er til at betale. Senere vil Honor 3C støde til med

Honor 6: Stilfuldt og enkelt

Designet giver associationer til Sonys Z-serie tilsat et skud Apple-hed. En plastramme med metal-look omgiver mobilen i Huaweis karakteristike U-form, der smyger sig omkring siderne og toppen, ligesom i Huaweis designmobil, Ascend P7.

I siden er en port til micro-SIM samt en micro-SD læser, der kan udvide de 16GB lagerplads.

Ligesom hos fætter P7, er det glas der pryder både for og bagside, mens antenner er gemt i bundens plast-cover. Foran bydes der på 5 tommer fuld HD, hvilket sikrer en pixeltæthed på 441 PPI, en tæthed der skal sikre knivskarp gengivelse af tekst, grafik og fotos.

På kamerafronten kan Honor 6 bryste sig af et 13 megapixel stærkt kamera med f/2.0 optik, der ligesom Mate 7 er krydret med funktioner som hurtig opstart, HDR, panorama og refokusering af motiver. På fronten er kvalitets-selfies sikrede ved hjælp af et 5MP kamera.

Læs også: Huawei Ascend P7 – Fra dongle til designperle [TEST]

Til at drive Honor 6 frem, er en såkaldt 4+4 octa-core, kaldet Kirin 920. Et setup hvor fire kraftige kerner på 1,7 GHz løfter de tunge byrder, mens 4 mindre, og mere strømbesparende, kerner tager klarer de lette opgaver.

Er opgaverne ekstra tunge, kan samtlige 8 processor-kerner sættes i gang og sikre optimal ydelse, især med de medfølgende 3GB RAM. Softwaren er Google Android 4.4.2 KitKat, belagt med Huaweis Emotion UI 2.3.

Batterier besidder 3100 mAh at dele ud af og er udstyret med en ladeteknologi, der ifølge Honor selv, lader 10% hurtigere end hos Samsungs populære Galaxy S5.

Honor 6 får en debutpris 2.499,- kroner, fås i hvid og sort og vil få dansk debut fra d. 29 oktober hos Komplett.dk.

Specifikationer Honor 6

Mål: 139,6 x 69,7 x 7,5 mm, 130 gram
Display: 5,0 tommer, Full HD, 441 PPI
Kamera: 13 MP, 5MP frontkamera
Ydelse: HiSilicon Kirin 920 octa-core 4×1,7 GHz + 4×1,3 GHz, 3 GB RAM, Mali T-628 Grafik
Lagerplads: 16GB + micro-SD
Batteri: 3100 mAh
Software: Android KitKat 4.4.2, Emotion UI 2.3
Netværk: 2/3/4G Cat. 6 LTE.
Øvrigt: fås i sort eller hvid

Flere nyheder om Huawei

Tiden står ikke stille og det gør emnet heller ikke. Her får du den efterfølgende udvikling om temaet. mobilsiden kørte videre med bolden. 24/10/2014 publicerede redaktionen artiklen Huawei Ascend mate 7: en businessmobil er født [TEST] – Den kan læses her. Se også seneste nyt om emnet her.