Her er selskabernes planer for HD Voice

Den nye forbedrede mobillyd, HD Voice, er kommet til Danmark. Her er teleselskabernes planer for udrulningen af den nye lyd-standard.

Her er selskabernes planer for HD Voice

TDC har netop offentliggjort, at HD Voice, der forbedrer lydkvaliteten i mobilsamtalerne markant, nu aktiveres hos de første kunder. I starten ved erhvervskunderne, senere følger de private abonnenter også med.

Landets største teleselskab bliver det næste lange stykke tid, ene om, at give mobilkunderne bedre lyd. En rundspørge som Mobilsiden.dk har foretaget viser nemlig, at konkurrenterne er yderst tilbageholdne.

– “Vi har ikke aktuelle planer om at implementere HD Voice. Det må komme når kunderne begynder at efterspørge det, hvilket de ikke gør endnu,” fortæller pressechef Peter Glüsing i Telenor.

– “Andet halvår 2010”, lød den for halvandet år siden fra Telia, da de blev spurgt til HD Voice. Men disse planer, er sidenhen ændret.

 – “Jeg kan oplyse, at vi ikke har planer om HD Voice lige nu, da vi i stedet har prioriteret at øge vores 3G-dækning, samt at udbygge 4G-netværket, ” er nu meldingen fra Telias netværksfolk, via pressechefen Mette Honoré.

3 er klar i 2012

Udover TDC, er teleselskabet 3, det eneste teleselskab, der har en præcis plan for HD Voice, som de vil fortælle om.

– “Vi er ved at opgradere vores core netværk, men det giver ikke mening for vores resurser, at lægge HD Voice på det gamle netværk. Det betyder, at vores netværk vil understøtte HD Voice i starten eller midten af 2012, når core-netværket er opgraderet, ” fortæller kommunikationschef Stine Green Paulsen.

HD Voice findes allerede på en række mobiler fra især Nokia og Sony Ericsson. Udbredelsen af HD Voice i mobilerne ventes at blive forøget, i takt med at operatørernes netværk bliver klar med teknikken.

Læs også:
Baggrund: Sådan virker HD Voice