Højere hastigheder på kobbernettet på vej

Ny afgørelse tegner godt for højere hastigheder via kobbernettet.

Højere hastigheder på kobbernettet på vej

Ny teknologi kan øge bredbåndshastigheden på kobbernettet og give slutbrugerne op til 100 Mbit/s download og op til 30 Mbit/s upload.
Erhvervsstyrelsen har netop lavet en afgørelse, der kan skubbe TDC til at opgradere kobbernettet med vectoringteknologien.

Vectoring kan øge bredbåndshastigheden på kobber markant og dermed bidrage til at opfylde regerings bredbåndsmålsætning om, at alle hustande og virksomheder skal have adgang til en forbindelse med mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.

Det skriver erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Effekten af vectoring er størst på korte strækninger, hvilket gør vectoring særlig interessant i TDCs gadeskabe, som er tæt på slutbrugerne. Dermed er det de slutbrugere, der bor mindre end 400 meter fra et gadeskab, der kan få adgang til de høje hastigheder. TDC forventer at udbygge kobbernettet, så 400.000 brugere ved udgangen af 2015 bor under 400 meter fra et gadeskab.

Læs mere om TDC forpligtelse til at give konkurrenterne adgang til kobbernettet på erhvervsstyrelsen.dk.

Historien er ikke slut

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 3/12/2013 blev sagen bragt videre med en artikel med temaet Nye direktører til Telmore og FullrateKlik her for artiklen.. Du kan læse absolut seneste nyt her.