HP rykker på mobildelen og køber Palm

Nu skal HP frem i bussen på mobil- og smartphone markedet. Niche-producenten Palm er opkøbt for et milliardbeløb.

HP rykker på mobildelen og køber Palm

1,2 milliarder dollars måtte HP (Hewlett-Packard) slippe for mobilproducenten Palm, som efter længere tids søgen efter en ny ejer, nu er blevet solgt. Det oplyser HP i en pressemeddelelse.

HP har det svært på mobilmarkedet og Palm har i visse egne af verden et godt navn, selvom markedsandelen er beskeden.

Palm blev kendt i 1996 med introduktionen af PalmPilot, der gjorde det muligt, at tage adressebogen og kalenderen med sig på farten, en rolle som mobiltelefonen i dag har overtaget totalt.

Palm Pre er navnet på en af de seneste enheder fra Palm – en Blackberry-lignende smartphone, baseret på Palms eget system “Palm webOS”.

Business.dk skriver, at den seneste opgørelse af markedsandele for smartphones fra analysehuset Gartner viser, at Palm i 2009 sad på 1,2 procent af smartphone-markedet globalt. Nokia havde 41,1, Blackberry (RIM) 19,9 mens Apple havde 14,4 procent.

Læs også:
 – HTC på vej til at købe Palm?
 – Palm gider ikke Windows Mobile
 – Rygte: Nokia vil købe Palm
 – Palm webOS opgraderes

Historien følges op

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 28/4/2010 gik vi et spadestik dybere og bragte en vinkel på Samsung Corby – billig touch-telefon (mobiltest)Klik her for at læse artiklen.. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.