HTC: Det handler ikke om pixels i kameraet

BAGGRUND: Under HTCs lancerings-event lød meldingen, at med den nye topmodel HTC One, så er det ikke pixels i kameraet der er vigtige, med mindre der tales om Ultrapixels.

HTC: Det handler ikke om pixels i kameraet

Når der lanceres nye mobiltelefoner, så er mange interesserede i kameraet, og hvor mange megapixels dette har.

Det såkaldte megapixels-ræs har mobilproducenterne selv skabt, ved altid at præsentere deres smartphones med argumenter som f.eks. ”12 megapixels kamera”, eller med hele 41 megapixels, som Nokia gjorde sidste år da de fremviste 808 PureView.

Men nu går HTC en anden vej. Med HTC One er det ikke længere pixels det handler om, sagde de ved præsentationen. De er gået et skridt tilbage, og ønsker ikke blot at øge antallet af megapixels, blot for at få flere megapixels.

HTC One
HTC One (Foto: HTC)

Det nye er Ultrapixels

HTC taler nu om Ultrapixels. Som ikke kan sammenlignes med megapixels.

Sensoren i HTC One er på størrelse med den sensor der sidder i et 8-13 megapixels kamera, men kameraet i One producerer faktisk kun 4 megapixels billeder. Den nye teknik betyder, at der er færre pixels på mindre plads, hvilket angiveligt giver mindre billedstøj.

Kameraet i HTC One tager desuden 300 procent mere lys ind end tidligere har gjort, siger HTC.

HTC One
HTC One (Foto: HTC)

Som spande med vand

Har du svært ved, at forstå den nye teknik i kameraet på HTC One, så kan dette dagligdags eksempel måske hjælpe.

Hvis du placerer fire store spande indenfor et område, som skal opsamle regnvand – så kommer der mere i disse spande, end hvis du placerer 12 mindre spande indenfor samme område. Da regnen også ender mellem spandene. Det kan sammenlignes med billedstøj, altså informationer (regnvand) der går tabt.

Om HTC One med sine såkaldte Ultrapixels, kan tage bedre fotos, end konkurrerende telefoner med megapixels, må tiden vise. En ting er sikkert. Hvis du drømmer om at lave væg-til-væg plakater, så er det ikke HTC One du skal købe.

Læs også:
 – Forventningerne store til HTC
 – HTC One kommer i Silver og Black – men er også spottet i rød
 – HTC-One familien – kun et nyt medlem rigere
 – Galleri: Se en række billeder af HTC One
 – Pris og tilgængelighed på HTC One